Újabb hajtogatható Huawei készülék, Mate XS 2

Mivel a hajtogatható telefonok piacának nagy része a befelé hajtogatható képernyők felé mozdul el, a Huawei szembemegy a trenddel, és folytatja a telefonok sorának fejlesztését egy olyan rugalmas képernyővel, amely a telefon zsanérjának külső oldalán fut körbe.

Egy kínai rendezvényen a vállalat bemutatta legújabb modelljét. A készülék neve Mate Xs 2, és – nem meglepő módon – a pár éve bemutatott Huawei Mate Xs utódja.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen, hatalmas, 7,8 hüvelykes, összecsukható kijelzővel rendelkezik, amely csukott állapotban körbetekeredik a telefon külsején, így csukott állapotban a nagy, klasszikus okostelefon-élményt nyújtja, de egy kis tablet méretére nyílik ki.

Mate XS 2 kijelző

Ez egy 2480 x 2200 felbontású OLED panel, amely – összehajtva – 6,5 hüvelykes téglalap alakú panellá alakul.

A Huawei legújabb összecsukhatója frissített zsanérral és tartósabb kijelzővel rendelkezik, amelyek együttesen egy olyan összecsukható telefont kínálnak, amely nagyon kevés látható gyűrődést vagy nyúlásnyomot hagy. Vagy – legalábbis – ez az állítás.

 

Ráadásul a kijelző ezúttal támogatja a Huawei M-Pen 2s tollat, ami azt jelenti, hogy a tollal jelölni, firkálni, rajzolni és dokumentumokat aláírni is lehet.

A telefon a Mate Xs-nél is lényegesen könnyebb, mindössze 255 grammot nyom, szemben a Mate Xs 300 grammjával, a hátlapot pedig vegán bőr anyag borítja.

Processzor és hardver

Ami az egyéb hardveres specifikációkat illeti, a Snapdragon 888 mellett 8 vagy 12 GB RAM és akár 512 GB tároló mellett a Snapdragon 888-at látjuk futni. Az akkumulátor egy 4880mAh-s cella 66W-os gyorstöltéssel.

 

A Huawei új Mate Xs 2 háromszoros kamerarendszerrel rendelkezik, amely egy 50 megapixeles elsődleges, egy 13 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles teleobjektíves zoomot tartalmaz 3x-os “optikai zoommal”.

Azt nem tudjuk, hogy a telefon globálisan megjelenik-e vagy mikor, de Kínában május 6-tól lesz elérhető három színben: fehér, fekete és lila.

A bővebb specifikációt itt olvashatjátok: Huawei Mate Xs 2 – Full phone specifications (gsmarena.com)

A mi gyors véleményünk

A Mate Xs2 egy csekély javulás a tavaly látott Mate X-hez képest, de továbbra is egy nagyon drága készülék, miközben természetesen sokkal vaskosabb, mint más zászlóshajó telefonok, amelyeket sokan közülünk rendszeresen használnak, de biztosan nem olyan zsebben hordható.

Összecsukva azonban sokkal inkább úgy viselkedik, mint egy hagyományos okostelefon, és ez határozott előnye a Samsung Galaxy Folddal szemben.

Sok mindent lehet rajta szeretni, bár a Google-alkalmazások hiánya sokak számára továbbra is akadály marad.